Gresie si faianta

Gresia si faianta portelanata este obtinuta in urma unui proces amplu de fabricare, ce consta in proceduri repetate de presare si supunere la temperaturi inalte a compozitiei pentru a obtine un produs de o calitate superioara. Acest tip de gresie este utilizat pe o scara tot mai larga in zilele noastre, devenind cunoscut si apreciat tot mai mult. Italia este unul din cei mai mari si renumiti producatori de gresie portelanata, cererea a crescut enorm in ultimii ani.
Din punct de vedere al rezistentei, precum si al proprietatilor fizice pe care le are, gresie si faianta portelanata poate fi comparata cu marmura si granitul, rezistenta sa fiind mai mare decat marmura . Are avantajul ca este dura si rezistenta la abraziune, este rezistenta la variatii mari de temperatura, nu absoarbe apa (piscine), este rezistenta la cicluri repetate de inghet-dezghet.

Gresia cat si faianta portelanata dura poate fi montata atat in interior cat si in exterior, oferind un aspect de vis si rezistenta garantata pe termen lung.

In cazul unui imobil cu incalzire prin pardoseala, gresia portelanata este cea mai buna optiune datorita rezistentei la ciclurile repetate de incalzire-racire.

In cazul unei piscine, placarea sa cu gresie si faianta portelanata dura este recomandata, deoarece aceasta nu absoarbe apa, avand o mai buna rezistenta in timp.

In cazul unui spatiu deschis cu trafic intens, folosirea gresiei portelanate va ofera un grad de rezistenta mult mai mare, nefiind necesara lustruirea suprafetei cu trafic intens, cum este in cazul marmurei sau granitului.